HUS, HYVINKÄÄN SAIRAALA, LEIKKAUSOSASTON UUDISRAKENNUS, 2015-2019

Osoite
Sairaalankatu 1, 00580 Hyvinkää
Tilaaja
HUS-Tilakeskus
Rakennuttaja
Hus-Kiinteistöt Oy
Pinta-ala
n. 7 100 brm²
Työt
Pää-, arkkitehti- ja sisustussuunnittelu
Vaativuusluokka
Poikkeuksellisen vaativa
Tietomallinnus
Revit

Hyvinkään sairaalan leikkausosaston uudisrakennushankkeessa rakennettiin Hyvinkään sairaalan leikkausosaston kiinteään yhteyteen p-kerroksen tasolle 10 kpl uusia leikkaussaleja, 1. ja 2. vaiheen heräämötilat sekä leikkaussalitoimintaa palvelevia varasto-, apu- ja henkilökunnan tiloja. Hankkeessa toteutetut tilat sijoittuvat aiemman leikkausosaston yhteyteen ja kolme vanhaa salia liittyvät toiminnallisesti uusiin saleihin.

Leikkausosaston uudisosan alapuoliselle t-tasolle sijoittuu teknisiä tiloja sekä tilavaraus Hyvinkään sairaalan uusille välinehuoltotiloille.

1. kerroksen tasolle tehtiin leikkausosaston uudisrakennusta palveleva uusi ilmanvaihtokonehuone. Kantasairaalan G-osan 1. ja 2. kerroksen ja p-tason leikkausosaston välille rakennettiin uusi hissiyhteys johon kuuluu myös kaksikerroksinen yhdyskäytävä kantasairaalan 1. ja 2. kerroksen tasolla.

Uudisrakennuksen rakennerunko on kauttaaltaan paikalla valettua teräsbetonia. Rakennuksen ulkoverhouksena ovat tehdaspinnoitetut alumiinikasetit sekä tehdaspinnoitetut alumiinisäleiköt.